Biography

Родена на 23.Януари Теодора Андреева започва своята музикална кариера под псевдонима Андреа. Бивша манекенка на "Ексграунд", носителка на титлата Мис Туризъм - България. Първите стъпки на музикалната сцена прави с помоща на режисьора Люси Иларионов, който е и неин изпълнителен продуцент. Дебютното и парче се казва "Като непознат" - муз. Люси, аранж. Борис Павлов.

Завършва Първа Частна Английска Гимназия "Уилиам Шекспир" през 2006г. Владее два езика: английски и немски, който изучава в продължение на осем години. Има брат на 15г.

Певческият и талант не е случаен. Баба и - Тодорка Ахтарова е бивша балерина и дългогодишен помощник режисьор в Народен театър Ив. Вазов. Неин пръв братовчед е Борис Карадимчев. Прадядо и Михаил Ахтаров е бил дългогодишен диригент на хор "Кавол". Другата и прабаба е била солистка в театър "Ренесанс" (където днес е Син сити) заедно с незабравимата Мими Балканска.

Андреа обича всякъква музика, но най-вече класическа и поп-фолк. Любимата и класика е "Четирите годишни времена" - това по линия на майката. По линия на бащата е любимата и вила в гр. Сапарева баня, където релаксира и среща своите най-искрени фенове.